Domů
Překlady
O nás
FAQ
Spolupráce


← Zpět na články

Ramen

Polévka pochází ze 17. století z Číny. V Japonsku se polévky mohou trochu lišit. V každém kraji mají jiný ramen.

Polévka je to velmi hustá a se spoustou surovin. Základní surovinou jsou nudle, které jsou vyrobeny z pšeničné mouky, soli, ale hlavně vody "kansui" (speciální minerální voda).
Kansui je odvozeno od jezera Kan, které se nachází v Mongolsku a obsahuje již zminěnou minerální vodu.
Díky vodě kansui, jsou nudle "kudrnaté" a mají typické žluté zbarvení a podobu vlasů.

Nudle jsou zalité vývarem, na kterém jsou nakrájené plátky různého masa. Častou surovinou jsou i houby (hlíva ústřičná), zelenina a můžou být i mořské řasy. Často se přidávají rybí produkty, které jsou Japonci velmi oblíbené.